Trädgården på Skäret

Vi & vår story

Milli Lembke och Karl Bengtsson – två foodies med gröna fingrar. Ja, så kan man beskriva oss, paret som lämnade tryggheten och satsade på ett liv med familjen mitt i Kullabygdens vackra natur med odling och matupplevelser som nav i den spirande verksamhet som vi valt att kalla Trädgården på Skäret. Hjärtat i verksamheten är vår gårdsbutik där vi säljer egenodlade grönsaker från våra odlingar i trädgården och andra delikatesser. Vi erbjuder också luncher, festmiddagar, event, take away och catering.

lada
skylt
final

Platsen för våra drömmar

Efter intensivt letande efter en plats som kunde passa allt det vi drömde om hittade vi till slut vår gård i kanten av det lilla fiskeläget Skäret i Kullabygden. Precis invid den svindlande vackra Norra kustvägen som sträcker sig förbi Skäret, ända upp till Mölle och Kullaberg. Gårdsbutiken vi skapade placerade vi på gaveln ut mot vägen i gårdens gamla lada. Bakom butiken breder våra odlingar ut sig med slingrande bönor, ståtliga kronärtskockor och härliga primörer av olika slag. Där odlingarna tar slut tar naturreservatet vid med mysiga stigar som leder ner mot havet och de härliga klippbaden, Skärets lilla hamn, fäladen med betande får och lite längre norrut pittoreska Arild. 


Familjen, bestående av Milli, Kalle, Bob, Sam och gårdskatten Stella bor i korsvirkeshuset bredvid butiken. Här lever vi vårt liv i naturen och driver vårt lilla matmecka i takt med årstiderna. Vi flyttade till Skäret sommaren 2018 och sommaren därpå öppnade vi upp gårdsbutiken i den del av ladan som tidigare varit ett garage. Sedan maj 2021 är Trädgården på Skäret vår heltidssysselsättning. Genom de rätter vi lagar för servering, take away, catering eller via våra produkter i gårdsbutiken hoppas vi få bidra till många fantastiska smakupplevelser att längta tillbaka till.


Milli Lembke 

Man kan säga att jag har fingertoppskänsla för både det goda och vackra i livet. Jag har jobbat som grafisk formgivare de senaste 20 åren och har däremellan frilansat till och från i restaurangbranschen. Färg och form, konst, foto, hantverk, inredning, kultur, odling, mat, champagne, resor, sol, och värme, ostron, kronärtskockor, är några av de saker jag gillar väldigt mycket.


Jag ser till att våra interiörer och exteriörer ska vara en härlig miljö att vistas i för våra kunder och besökare. Att marknadsföra verksamheten och våra event, fotografera och producera vårt marknadsföringsmaterial är de bitar som faller naturligt på min lott. Jag har nyligen utbildat mig till sommelier och förutom det hänger jag i köket med Kalle och producerar mat av olika slag, servar våra kunder i butiken och ägnar mig åt våra odlingar och familjen såklart. Det är viktigt att helheten fungerar både i verksamheten och i familjelivet.


Bäst trivs jag på de solvarma klipporna här nere vid havet med något gott att äta och dricka i picknickkorgen. Då vill jag gärna ha med mig hela familjen och ta ett dopp i det blå såklart. Eller en tidig sommarmorgon i odlingarna när jag skördar fina små primörer som vi drivit fram. Det känns bara så bra att kunna skörda och servera det vi odlar och veta att det är kvalitet rakt igenom!


Karl Bengtsson

Mig kan man beskriva som en hängiven kock som ofta har mat och dryck i tankarna. Jag gillar framförallt att ha kontroll över råvaruprocessen ända från det lilla fröet i jorden till den färdiglagade rätten eller produkten, det är ju faktiskt så vi jobbar här i Trädgården på Skäret. Jag har arbetat som köksmästare på Restaurang Gastro sen starten 1998 och har också jobbat och praktiserat på några av de bästa restaurangerna i London och USA.  


Jag är känd för att aldrig kompromissa med kvalitén, varken när det gäller råvaror eller tillagning och går alltid in i projekt med 110 procent. Det viktigaste är att slutprodukten är på topp och att jag verkligen gjort allt för att gästen eller kunden ska vara nöjd. Jag har nog ett visst kontrollbehov och gillar att göra så mycket som möjligt själv, så att jag kan försäkra mig om att kvalitén alltid är den samma. Jag jobbar bara med de bästa råvarorna - inköpta, egenproducerade eller egenodlade.


Caviar, vin, matlagning och självklart även att äta maten, fridykning, fiske, styrketräning, odling, musik och alfapet är något av allt det som gör livet lite extra värt att leva. Jag gillar att åka ut och fiska på havet här runt Kullaberg. Jag tar gärna med familjen och grillen så att vi kan laga till och äta fångsten pinfärsk i båten. En perfekt dag helt i min smak.