Trädgården på Skäret

Evenemang

Hos oss händer det mycket och vi får ständigt nya idéer.
Bra råvaror, god mat och dryck spelar dock alltid huvudrollen.

Hösten och vintern hos oss

Gåsamiddag hos oss

6, 7 och 15 november

Håll höstens mest älskade skånska tradition vid liv och boka in vår härliga gåsmeny som du kan äta hos oss 6, 7 och 15 november.


Menyn består av:
- Klassisk svartsoppa, rilette på vingar, varsamt confiterat krås, apelsinkokt katrinplommon, äpplekulor.


- Gåskorv smaksatt med mejram och gåslever, jordärtskockcréme, tryffelsås.


- Skånskt gåsbröst, confiterat och frasstekt gåslår, hemrökt bacon, hemodlad brysselkål, rödvinsmarinerad rödkål, ”Gåspotatis”, krämig sås på skrovet.


- Dessert med variation på äpple, vanilj och hasselnöt.
Pris för fyra rätter: 795:- pp

Boka här.


Gåsamiddag för avhämtning

6-16 november

Vill du beställa gåsamenyn ovan  för avhämtning går det också bra, datumen som gäller för det är 6-16 november.

Beställ här.



Gourmetafton med Håkan Nilsson fredag 25 oktober

Äntligen är det dags igen för en fantastisk gourmetafton med underbara Håkan Nilsson hos oss på Trädgården på Skäret fredagen 25 oktober kl 19.00!

 

Kvällens meny

 

3 x Snacks

Champagne Deutz brut classic

*

Tartar på oxfile, Gillardeauostron och caviar

Champagne Taittinger vintage, 2016

*

Halstrad pilgrimsmussla från Hitra, ragu på pumpa, svensk bläckfisk och brysselkål, skaldjurs Xo-sauce

Sancerre Grand Chemarin, Vincent Pinard, 2022

*

Hummer från Hallandsväderö, citrus, svart vitlök, blomkålssvamp,gräslöksemulsion

Chassange Montrachet  1: er cru, Louis Jadot, Moregot, Magnum, 2018

*

Tortellini fylld med kantareller och Karl Johan svamp, brynt lökcréme, sås Albufera, parmesanflarn

Sanford, Pinot Noir, Santa Rita Hills, 2021

*

Kalvbräss, mandelpotatis, Puylinser,italiensk tryffel, Gastrique, frasig blomkål

Bricco del Uccelone, Braida, 2019

*

Renytterfilé från Jämtland, jordärtskocka, toppmurklor, björnbärskokta betor, rödvinssky   

Aalto PS, Magnum, 2014

*

Äpple, dulce de leche, valnötter och vanilj i Variation

Chateau Suduiraut, 2007

 

Håkan Nilsson presenterar och kåserar om vinerna till menyn, signerad

Karl Bengtsson. 3395:- per kuvert. Endast 20 platser.

 

Boka här senast den 21 oktober. 


____________________________________________________________


Julbordspaket 2024

Gör det enkelt och beställ vårt hemlagade och välfyllda julbordspaket till jul.

Julbordspaketet innehåller:
Christiansöpigens kryddsill
Branteviksgravad strömming
Kulladosgravad strömming
Löjromssill
Vår hummersoppa
Gubbröra på matjessill extra
Skagenröra på handskalade räkor
Kallrökt Savolax
Hemrökt Bömlolax
Griljerad julskinka 
Rostbiff på ryggbiff
Remouladsmaksatt mandelpotatis
Tuves gourmetköttbullar
Paté på anka från Munka Ljungby med rödbetssallad
Vällagrad cheddarost
Blå kornblomst
Gräddstuvad grönkål
Rödvinsmarinerad rödkål
Pain epice
Hovmästarsås
Janssons frestelse på Grebbestad anjovis
Saffranspannacotta, apelsingelé



Julbordspaketet kostar 695:- per person.


Beställ här,  dock senast den 19 december.


____________________________________________________________


Nyårsmeny för takeaway

Välkommen att att göra som många andra och boka uppskattade 4-rätters nyårsmeny till årets sista dag. Meny kommer inom kort.


Hör av dig om du har frågor och vill boka.





Vanliga frågor


Hur vet jag vad som händer hos er?

Följ oss gärna på Facebook och/eller Instagram där vi postar inlägg så fort något spännande är på gång hos oss.


Var hittar jag menyer för takeaway/catering?

Vi vill gärna höra vad du har för önskemål och tankar kring din middag eller beställning. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd, därför har vi inga fasta menyer att boka utan skräddarsyr menyn efter varje kund. Kontakta oss så har vi en dialog.


Hur bokar jag en catering/avhämtningsmeny?

Det lättaste är att mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se 


Behöver jag boka bord för att äta hos er?

Varmt välkommen att höra av dig om du och ditt sällskap vill äta hos oss. Vi anpassar menyn och upplägget efter era önskemål. Ni bör vara ett sällskap på minst åtta personer. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se 

Lunch serverar vi endast under sommaren.


Hur fungerar en matlagningskurs hos er och vad kostar det?

Det optimala antalet personer för en matlagningskurs är ett sällskap på minst åtta personer. 

Vi börjar med champagne, charkuterier och snacks och går igenom kvällens meny. Tre grupper har hand om varsin rätt och förbereder maten så långt som möjligt, därefter sätter alla sig till bords utom förrättsgruppen som lägger sista handen vid sin rätt. Alla äter tillsammans och kvällen fortgår på samma sätt för resterande grupper.
Pris per person inklusive champagne och tilltugg, 4-rätters matlagningskurs med vin till varje rätt är 1795:-
Vid fint väder kan man börja med chark och bubbel i trädgården. Möjlighet att välja till en vinprovning som en extra trevlig del i kursen finns också. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se för att boka in er.


Har du fler frågor? Kontakta oss på info@tradgardenpaskaret.se