Trädgården på Skäret

Evenemang

Hos oss händer det mycket och vi får ständigt nya idéer.
Bra råvaror, kreativitet, god mat och dryck spelar dock alltid huvudrollen.

Våren hos oss

30 april Valborgsmeny för take away

Bjud partnern, familjen, vännerna eller släkten på en vårfräsch takeawaymeny för att fira att månaden maj snart är här.

Menyn:
Variation på Havskräftor från Mölle, bakade Vikentomater, grön sparris från Österlen, spritärtor och havskräftssoppa

***

Rosastekt kalvfilé med svensk färskpotatis, krokett på mörkokt kalvlägg, primörmorötter, späda betor och vårlök med portvinssås

***

Variation på jordgubbar från Viken, lemoncurd, mascarponebavaroise, basilikakräm, rabarber och citronkaka.

Menyn kostar 695:- per person och går fint att hämta mellan 15.00-18.00
onsdagen den 30 april.


Varmt välkommen med din beställning senast söndag 27 april. 

Boka här.

________________


2 maj Gourmetafton med Håkan Nilsson 19.00 


Håkan Nilsson presenterar och kåserar om vinerna till menyn, signerad
Karl Bengtsson. Endast 20 platser.


Kvällens meny

3* Snacks
Champagne Deutz Brut Classic

________________


Caviar, karamelliserad grädde,
lök och parmesanflarn
Champagne Deutz Millésieme 2016

________________


Vit sparris, norsk burfångad råräka,
råmarinerad hälleflundra ”Sterling”,
bergamott, hasselnöt
Trimbach Riesling Frédéric Emile 2018

________________


Grillad havskräfta från Mölle,
blanquettesås smaksatt med röd yuzu kosho, vår egen gröna sparris, spröd gris
Chablis Servin Grand cru les clos 2021
________________


Rimmad skrei, frasigt kycklingskinn,
spritärter, Kalixlöjrom
Chassagne Montrachet Morgeot,
Vincent Giradin 1:er cru 2020

________________


Pärlhöna, sauce albufera, frasig
minikronärtskocka, färskpotatis,
bondbönor
Remelluri La Granja Gran Reserva 2009

________________


Kalvkind, ravioli fylld med toppmurklor och kalvbräss, gastrique, lök på två sätt, skum på spansk tryffel
Staglin Salus Cabenet Sauvignon 2019

________________


Våra egna rabarber, mandel, vanilj och jordgubbar från Viken
Kullebergs Vingård Solvik, 2023


3495:- per kuvert.

Boka här.

________________


3 maj Ostronkurs 

Var med på en väldigt trevlig, lärorik och välsmakande kväll i ostronens tecken - Ostronkurs på Trädgården på Skäret den 3 maj 19.00.

Detta ingår:
- Välkomstchampagne
- Liten ostronskola
- Ostronöppnarskola, vi lär oss öppna och smakar olika sorters ostron
- Gemensamma förberedelser för middag
- Middag med tillhörande vin

Pris 1595:- pp. Först till kvarn… Boka här.


________________

23 maj Försommarmeny med utvalda viner

med Davide Talotti, Sommelier från Oenoforos Group

Mer information kommer... Boka här.
________________


24, 25 maj Mors dagsmeny för avhämtning

Mer information kommer... Boka här.
________________


14 juni Premiär för vår nya glass- och drinkbar

Mer information kommer... Boka här.


Vanliga frågor


Hur vet jag vad som händer hos er?

Följ oss gärna på Facebook och/eller Instagram där vi postar inlägg så fort något spännande är på gång hos oss.


Var hittar jag menyer för takeaway/catering?

Vi vill gärna höra vad du har för önskemål och tankar kring din middag eller beställning. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd, därför har vi inga fasta menyer att boka utan skräddarsyr menyn efter varje kund. Kontakta oss så har vi en dialog.


Hur bokar jag en catering/avhämtningsmeny?

Det lättaste är att mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se 


Behöver jag boka bord för att äta hos er?

Varmt välkommen att höra av dig om du och ditt sällskap vill äta hos oss. Vi anpassar menyn och upplägget efter era önskemål. Ni bör vara ett sällskap på minst åtta personer. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se 


Hur fungerar en matlagningskurs hos er och vad kostar det?

Det optimala antalet personer för en matlagningskurs är ett sällskap på minst åtta personer. 

Vi börjar med champagne, charkuterier och snacks och går igenom kvällens meny. Tre grupper har hand om varsin rätt och förbereder maten så långt som möjligt, därefter sätter alla sig till bords utom förrättsgruppen som lägger sista handen vid sin rätt. Alla äter tillsammans och kvällen fortgår på samma sätt för resterande grupper.
Pris per person inklusive champagne och tilltugg, 4-rätters matlagningskurs med vin till varje rätt är 1795:-
Vid fint väder kan man börja med chark och bubbel i trädgården. Möjlighet att välja till en vinprovning som en extra trevlig del i kursen finns också. Mejla oss på info@tradgardenpaskaret.se för att boka in er.


Har du fler frågor? Kontakta oss på info@tradgardenpaskaret.se